latinica  ћирилица
07/10/2019 |  12:57 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska lista na Kosmetu pokazala jedinstvo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku Srpskoj listi povodom veličanstvene i ubjedljive pobjede na vanrednim parlementarnim izborima na Kosovu i Metohiji.
Milorad Dodik (Foto:N1) -
Milorad Dodik (Foto:N1)

Dodik je naglasio da je Srpska lista ostvarili veoma značajnu pobjedu uprkos svim napadima i zastrašivanjima. 

- Shvatajući ozbiljnost situacije na Kosovu i Metohiju, srpski narod u toj južnoj srpskoj pokrajini još jednom je pokazao zrelost i jedinstvo u ključnim trenucima. I na ovim izborima iskazali ste želju i riješenost da ostanete na svojim ognjištima, da se borite za svoju budućnost, kao i budućnost svoje djece, ali i cijele Srbije - ističe se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH je naveo da su Srbi na Kosmetu izlaskom na izbore pokazali da uvijek, a posebno u ovakvim, istorijski važnim trenucima Srbi treba da djeluju zajedno, da pokažu jedinstvo i sabornost, jer je to narod kojeg nikakva sila, ucjene i zastrašivanja ne mogu pobijediti. 

- S toga, još jednom vam čestitam na pobjedi i odlučnosti da zbog naših pokoljenja biramo najbolje - istakao je Dodik.

Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija na osnovu prvih preliminarnih rezultata.