latinica  ћирилица
07/10/2019 |  13:25 | Autor: B92

Srbi efikasni na evropskim terenima

Srpski fudbaleri bili su izuzetno efikasni protekle nedjelje u najjačim evropskim ligama i na međunarodnoj sceni.
Aleksandar Mitrović - Foto: Getty Images
Aleksandar MitrovićFoto: Getty Images

Bez obzira da li igraju u odbrani, veznom redu ili napadu, "Orlovi" su svojim golovima donosili bodove svojim klubovima širom Evrope.

Kada su u pitanju golmani, Marko Dmitrović nije uspio da sačuva mrežu Eibara zbog VAR-a, ali je Predrag Rajković opet ostao nesavladan u Francuskoj.

Među defanzivcima se istakao Nikola Milenković koji je "nebeskim skokom" i sjajnim udarcem glavom izazvao eksploziju oduševljenja na "Artemio Frankiju" i donio pobjedu Fiorentini protiv Udinezea.

Strijelac je bio i nekadašnji kapiten Srbije Branislav Ivanović u novoj pobjedi Zenita u ruskoj Premijer ligi.

Kod vezista je sjajan nastup u Ligi Evrope imao je Sergej Milinković-Savić koji je golom i asistencijom režirao pobjedu Lacija nad Renom.

Dušan Tadić je zabilježio asistenciju u novom impresivnom nastupu Ajaksa u Ligi šampiona, dok je Nemanja Maksimović doneo pobjedu Hetafeu u finišu meča u španskoj LaLigi.

Filip Kostić nije imao konkretan učinak u dva nastupa za Ajntraht protekle nedjelje, ali je bio jedan od najboljih pojedinaca u remiju u Bundesligi.

Aleksandar Mitrović uprkos konstantnom "flasteru" protivničkih odbrana redovno postiže golove za Fulam.

Protekle nedjelje je postigao tri u dvije utakmice, jednim je donio remi svom timu u engleskom Čempionšipu čiji je najbolji strijelac poslije 11 kola.

Luka Јović nije odigrao nijedan minut za Real u oktobru, pa ga nema ni na spisku Ljubiše Tumbakovića za naredna dva meča Srbije u novom reprezentativnom terminu.