latinica  ћирилица
07/10/2019 |  14:41 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Višković: Ministri iz DNS-a danas na poslu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je, povodom odluke Predsjedništva DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima, da su ministri iz ove stranke danas došli na posao kao da se ništa nije desilo, te da je zadovoljan njihovim dosadašnjim radom.

- U narednih par dana imaćemo razgovore sa DNS-om i njihov budući status je u rukama DNS-a, a ne u mojim. Oni su ti koji će nakon razgovora sa SNSD-om donijeti konačnu odluku da li su i dalje sa nama u koaliciji - rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On smatra da ne postoji nijedan razlog da se koalicija ne nastavi, jer je to jedna od najdužih i traje više od 20 godina, dodajući da je ne mogu ugroziti neki pojednačni slučajevi.

- Afiniteti pojedinih ljudi koji su nezadovoljni svojim statusom doveli su do ovoga. Što se tiče Vlade nema nikavog zamrzavanja statusa. Dok su ministri, moraju raditi i izvršavati svoje obaveze - poručio je Višković koji je i potpredsjednik SNSD-a.

On je, odgovarajući na pitanje kako Vlada može pomoći da se riješe problemi lica koja su podigla kredite u švajcarskom franku, rekao da je bio šef poslaničkog Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske kada je to pitanje rješavano i smatra da je ono tada kvalitetno riješeno.