latinica  ћирилица
07/10/2019 |  15:48 ⇒ 08/10/2019 | 13:15 | Autor: RTRS

Više od 250 mališana u posjeti predsjednici Cvijanović (FOTO)

Predsjednicu Republike Željku Cvijanović, posjetilo je 250 mališana, povodom početka Međunarodne sedmice djeteta. Na poklon su donijeli zastavu Republike Srpske, ukrašenu otiscima svojih ruku, i pokazali da, iako mali, znaju koja su njihova prava.

250 mališana dobro se pripremilo na susret sa predsjednicom Republike. Pravo na čist vazduh, zdravu hranu, mjesto u vrtiću.. Djeca su pokazala šta znaju o svojim pravima, ali i šta očekuju od odraslih.

Svaka grupa u svoj vrtić odnijela je poklone, igračke i didaktički materijal. Predsjednici su donijeli zastavu oslikanu njihovim rukama.

Djeca iz banjalučkih vrtića pred Palatom predsjednice

- Osmislili smo ovo kao način, početak ove sedmice, da pričamo o dječijim pravima, ali isto tako da se djeca upoznaju sa institucijama Republike Srpske. Da su institucije otvorene za građane, a najbolji primjer je da je Palata otvorena za djecu iz vrtića, u narednom periodu za neke druge grupe - poručila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Direktorka Јavne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Јelena Kurtinović zahvalila je Cvijanovićevoj na prijemu.

Djeca iz banjalučkih vrtića kod predsjednice Cvijanović

- Nadam se da će ovakve posjete u okviru Nedjelje djeteta postati tradicionalne. Djeca su naučila svoja prava i obaveze, a upoznati su i sa pravima i obavezama predsjednika Republike - rekla je Kurtinovićeva.

Palata je danas otvorila vrata za mališane iz 13 vrtića.