latinica  ћирилица
07/10/2019 |  16:25 ⇒ 16:32 | Autor: SRNA

Sindikat Instituta za urbanizam: Krivična prijava protiv direktora i UO

Sindikalna organizacija Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora Stevana Јovanovića i članova Upravnog odbora te ustanove Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića zbog nesavjesnog rada i zloupotrebe službenog položaja.
Potpisivanje - Foto: ilustracija
PotpisivanjeFoto: ilustracija

- Činjenica je da su rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju, radeći na svoju ruku, a da pri tome nisu sarađivali sa nadležnim ministarstvom. To se ogleda u neistinitim finansijskim izvještajima koje su upućivali radnicima, Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Vladi Srpske -  navodi se u saopštenju iz ove sindikalne organizacije.

Iz Sindikalne organizacije navode da, uprkos naporima Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno i dalje rade na urušavanju ove javne ustanove.

Radnici Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju održali su ljetos jednočasovni štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.