latinica  ћирилица
07/10/2019 |  17:31 | Autor: B92

Partizan se obratio i UEFA i FSS

Potpredsjednik FK Partizan Vladimir Vuletić rekao je za B92 da se beogradski klub obratio i UEFA i Fudbalskom savezu Srbije.
FK Partizan - Foto: TANЈUG
FK PartizanFoto: TANЈUG

- Partizan se obratio sudijskoj organizaciji UEFA i prosledio dokumentaciju u vezi sa svim spornim detaljima koji su u više nego dvocifrenom broju u Superligi Srbije. To je dokumentacija koja ne prati samo greške na štetu Partizana, već ukupan broj sudijskih grešaka koje su postale brojke i koje su dokazane od strane Sudijske komisije. Dakle, ne prejudiciraju se odluke, već se dokumentacija odnosi na one za koje su već određene kazne vinovnicima - naveo je Vuletić.

On je istakao da Partizan želi da skrene pažnju na "hroničan proces u srpskom fudbalu".

- Imamo značajno povećanje broja sudijskih grešaka za koje Sudijska komisija post festum konstatuje da postoje, ali se te greške ne smanjuju i utakmice i rezultati se ni na koji način ne donose u pitanje - rekao je Vuletić.

On je precizirao da od UEFA zatraženo skretanje pažnje na okolnosti koje se dešavaju u Superligi Srbije.

- Na manje od deset odigranih kola postoji više nego dvocifren broj spornih situacija - istakao je Vuletić.

Potpredsednik beogradskog kluba je istakao da je Fudbalskom savezu Srbije proslijeđen zahtjev za smjenu Sudijske komisije.

- Partizan zahtijeva smjenu svih članova, ne samo Igora Radojčića koji je do podne član komisije, a od podne komentator na jednoj televizini, gdje iznosi zaključke i prije nego što se zasjedanje održi. Partizan će izaći sa zvaničnim zahtjevom da kompletna sudijska organizacija bude smijenjena i da budu imenovani ljudi od integriteta i autoriteta, pošto vidimo da stvari izmiču kontroli - dodao je Vuletić.

On je istakao i da će Partizan pitati kada će Komisija za uvođenje VAR tehnologije početi sa radom, pošto, kako kaže, osim konstitutivne sjednice nije održala nijednu.