latinica  ћирилица
08/10/2019 |  16:49 ⇒ 17:33 | Autor: RTS

Hrvat se pita: Zašto je Tadić najpotcijenjeniji igrač na svijetu?

Na posjećenom hrvatskom portalu "Indeks" objavljen je tekst kolumniste Ivana Ivkovića u kojem se postavlja pitanje i analizira potcijenjenost igara i učinka srpskog fudbalera iz redova Ajaksa Dušana Tadića.
Dušan Tadić - Foto: AP
Dušan TadićFoto: AP

U tekstu sa naslovom "Zašto je srpski as najpotcijenjeniji igrač na svijetu?" postavlja se pitanje koliko je Tadić bitan za igru Ajaksa, i zašto je zanemaren i po svjetskim kriterijumima prilično anoniman.

Autor podsjeća da ga je Ajaks ljeta 2018. godine doveo iz Sautemtona za "samo" 11,4 miliona evra, a on uzvratio time što je klub vodio do "duple krune" u Holandiji i polufinala Lige šampiona.

- Za otprilike 150 igrača tokom jedne sezone plaćeno je više novca od čovjeka koji je bio glavna ofanzivna pokretačka snaga legendarnog holandskog Ajaksa, kluba koji je bio na minut od finala Lige šampiona u istorijsko dobroj sezoni, čak i za svoje standarde + navodi se u tekstu i ističe podatak da je Tadić dao 37 golova uz 22 asistencije, što se ocjenjuje kao impresivno.

Hvalospjevi na račun Tadića nastavljeni su poređenjem sa napadačem Barselone Luisom Suarezom, bivšim članom Ajaksa.

- Posljednji put kada je igrač toliko dominirao u dresu Ajaksa u svim ofanzivnim segmentima igre na terenu je u crveno-bijelom dresu bio Luis Suarez, koji je kasnije ispisao fudbalsku istoriju. Samo su njegove brojke usporedive s ovim što čini Tadić - stoji između ostalog u tekstu.