latinica  ћирилица
09/10/2019 |  09:41 ⇒ 09:42 | Autor: SRNA

Savjetnik za odnose s javnošću i sa diplomom biotehničkog smjera

Agencija za državnu službu BiH raspisala je interni oglas za prijem stručnog savjetnika za odnose s javnošću u kabinetu direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragana Šojića, na koji se mogu prijaviti državni službenici sa završenim fakultetom društvenog ili biotehničkog smjera.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Na ovaj interni oglas mogu se prijaviti samo lica zaposlena kao državni službenici u Službi za zajedničke poslove institucija BiH.

Kandidati moraju da imaju visoku stručni spremu /sedmi stepen/ ili završen prvi ciklus bolonjskog sistema studiranja, odnosno, fakultet društvenog smjera ili biotehničkog smjera.

To znači da postoji velika vjerovatnoća da u ovoj instituciji posao službenika za odnose s javnošću dobije lice sa završenim odsjecima stočarstva, voćarstva, ratarstva, nutricionizma ili životinjske proizvodnje, prenosi portal Kliks.

Posao savjetnika za odnose s javnošću podrazumijeva savjetovanje direktora u pitanjima koja se tiču informisanja javnosti o radu institucije, ali i sačinjavanje i dostavljanje direktoru strategije i utvrđivanje prioriteta po pitanjima odnosa sa javnošću, pravljenje planova i izvještavanje o izvršenju planova u oblasti odnosa sa javnošću.

Zaposleni na tom mjestu vrši poslove službenika za informisanje i odgovoran je za sprovođenje Zakona o slobodi pristupa informacijama.

Savjetnik će biti zadužen i da kontroliše sadržaj dokumentacije koja je upućena prema javnosti preko svih medija, priprema izvještaje o svim važnijim aktivnostima Službe i pravi saopštenja za javnost i sredstva javnog informisanja.

Savjetnik za odnose s javnošću vodi brigu o hitnom dostavljanju traženih informacija, izrađuje i sprovodi komunikacijsku strategiju Službe, priprema, održava i učestvuje u kreiranju veb-stranice Službe, te da po nalogu direktora istupa u ime ove službe u javnosti i medijima, sarađuje sa drugim službenicima na istim poslovima i drugim institucijama BiH, ali i da vrši i druge poslove po nalogu direktora i zamjenika direktora.