latinica  ћирилица
09/10/2019 |  12:42 ⇒ 13:00 | Autor: RTS

HRT o sastanku s kosovskim ambasadorom zbog srpske zastave

Hrvatska radio-televizija odbacila je, kako navodi, pogrešne interpretacije susreta s kosovskim ambasadorom Gezimom Kasapolijem i tvrdnje o političkom uticaju na HRT koji su se pojavili u pojedinim hrvatskim medijima.
HRT izbore na Kosovu i Metohiji najavio srpskom zastavom - Foto: Screenshot
HRT izbore na Kosovu i Metohiji najavio srpskom zastavomFoto: Screenshot

Kosovski ambasador Gezim Kasapoli zatražio je službeni sastanak s predstavnicima HRT-a, nakon što je u podnevnom Dnevniku HRT-a u nedjelju izvještaj o kosovskim izborima "propustom popraćen zastavom Republike Srbije".

- Sastanak je održan 7. oktobra u prostorijama HRT-a i njemu je, uz Kasapolija, prisustvovala i Ermina Lekaj Prljaskaj, poslanik u Saboru iz redova albanske manjine, dok su HRT predstavljali generalni direktor Kazimir Bačić, glavni urednik  Bruno Kovačević i urednica IMS-a Katarina Periša Čakarun - navodi se na sajtu HRT-a.

HRT je tada "primio na znanje prigovor ambasadora Kosova i izvinio se zbog propusta u podnevnom Dnevniku".

Ukazuje se i da su Kasapolija informisali "da je protiv odgovornih zaposlenih HRT-a, u skladu s internim procedurama i prije iznesenog prigovora, već tog jutra pokrenut disciplinski postupak i da su preduzete mjere da ubuduće ne bude sličnih propusta".