latinica  ћирилица
09/10/2019 |  13:07 ⇒ 13:10 | Autor: RTS

Terzić: Rečeno nam je da je zabranu donijela "kosovska vlada"

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je na administrativnom prelazu Јarinje da mu je rečeno da je "kosovska vlada sprečila odigravanje utakmice sa Trepčom u Kupu Srbije".
Zvezdan Terzić - Foto: Screenshot
Zvezdan TerzićFoto: Screenshot

Terzić je rekao da su se prištinske institucije oglušile o preporuku FIFA i UEFA koje su tražile da duel bude odigran.

Autobus u kojem su se nalazi igrači, kao i automobili u kojima su bili članovi uprave, vraćen je sa Јarinja i Zvezdi nije dozvoljen ulazak na KiM.

- Svi ste svjedoci šta se desilo. Došli smo samo da igramo fudbal, da odigramo utakmicu i bavimo se sportom. To nam je zabranjeno i onemogućeno. FIFA i UEFA su dale preporuku da se utakica odigra, ali su se kosovske institucije oglušile o ono što su rekle dvije najveće fudbalske organizacije - rekao je Terzić i dodao:

- Pitali smo ih šta je razlog, rekli su nam da ne znaju i da je odluku donijela kosovska vlada.

On je rekao da je Fudbalski savez tzv. Kosova sve vrijeme želio da prikaže kako beogradski klub krši pravila jer nema dozvolu za odigravanje zvaničnog meča, što nije istina.

- Zbog toga smo prije nekoliko dana priložili dopise koje smo dobili od FIFA i UEFA, da utakmica treba da bude odigrana - dodao je.

Terzić je naveo da je još jednom potvrđeno da je "Crvena zvezda Srbija" i zahvalio se brojnim navijačima koji su pratili ekspediciju crveno-bijelih.

Nije mogao da otkrije za kada je tačno pomjeren duel sa Trepčom, ali ističe da će vjerovatno biti igran u četvrtak u Beogradu.