latinica  ћирилица
09/10/2019 |  13:26 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

Prointer sa partnerima predstavio najsavremenija rješenja za poslovne aplikacije (FOTO)

Najsavremenija rješenja za poslovne aplikacije predstavljena su na konferenciji "Moderna IT infrastruktura" koju je kompanija Prointer ITSS organizovala u Banjaluci u saradnji sa globalnim IT liderima, kompanijama HPE i VMware.
Predanjanje - Foto: RTRS
PredanjanjeFoto: RTRS

Od jednog od vodećih VMware stručnjaka DŽima Nenana, koji ima više od 30 godina iskustva u poslovima složenog dizajna za korporacije i javni sektor, kao i za poslovne aplikacije učesnici konferencije su saznali kakve operativne izazove rješava VMware Cloud Foundation, od tehničke arhitekture do integracije sa HPE Synergy.

Predavanje, Prointer

- Brzina i automatizacija su ključni za obezbjeđenje moderne IT infrastrukture kada su u pitanju poslovne aplikacije. Zato je posebno značajno predstaviti tehničke modele koji omogućuju virtuelno skladištenje i virtuelno umrežavanje podataka - istakao je DŽim Nenan.

Renomirani HPE stručnjak Vlaho Јemin zajedno sa kolegom Tomasom Zeiselom, koji se učesnicima konferencije obratio video vezom iz Budimpešte, na praktičan način su predstavili HPE-ovu novu infrastrukturu koja dramatično poboljšava vrijednost i poslovne rezultate korisnika.

- Živimo u svijetu u kojem se pokreće nova generacija aplikacija i podataka, kao i nova brzina poslovanja. U skladu s tim HPE je razvio novu generaciju infrastrukture podjednako prilagodljivu i upotrebljivu kao Hyperconverged, a robusnu i fleksibilnu kao što je tradicionalna infrastruktura - rekao je Vlaho Јemin.

HPE-ov Denis Stanarević objasnio je učesnicima konferencije šta zaista donosi digitalna transformacija kroz prizmu novih tehnologija. Njegova prezentacija stavila je u kontekst digitalne transformacije pojmove kao što su cloud, umjetna inteligencija, mašinsko učenje, hibridne arhitekture, bezbjednost, IoT kroz prikaz arhitektonskih rješenja kompanije Hewlett Packard Enterprise.

- Hibridna arhitektura u kombinaciji sa rješenjima umjetne inteligencije zahtijeva razumijevanje poslovnog konteksta kako bi se brzo i kvalitetno pristupalo podacima i brže donosile poslovne odluke. Potpuni uspjeh digitalne transformacije, uz tehnološku u značajnoj mjeri zavisi od znanja i mogućnosti transformacije ljudskih resursa - rekao je Denis Stanarević.

U Prointeru ističu da je današnja konferencija omogućila domaćim IT stručnjacima da dobiju savjete od stručnjaka svjetskog glasa.

- Posebna je čast što su naši partneri HPE i VMware zaista u Banjaluku doveli svoju vodeću plejadu stručnjaka. Dolazak DŽima Nenana iz Velike Britanije pokazuje i koliko poštuju partnerstvo sa nama - naglašavaju iz kompanije Prointer ITSS.