latinica  ћирилица
09/10/2019 |  16:47 | Autor: SRNA

Trivić - Fild: Potrebno osavremeniti školstvo

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić na sastanku sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom ukazala je na potrebu stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka.
Natalija Trivić i Metju Fild - Foto: RTRS
Natalija Trivić i Metju FildFoto: RTRS

- Novim pristupom u školama omogućićemo da učenici inovativnije stiču znanja, što će ih podstaći da istražuju i kritički promišljaju, te da, što je najvažnije, naučeno znaju primijeniti - ocijenila je Trivićeva.

Ona je potvrdila da je u planu nabavka informatičke opreme za škole kako bi se mogla realizovati primjena digitalizovanih udžbenika u nastavi, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Uporedo ćemo edukovati kadar jer je uloga nastavnika ključna u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija - rekla je Trivićeva.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo saradnjom na projektu "Škole za 21. vijek" koji sprovodi Britanski savjet u BiH u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske u svim osnovnim školama u Srpskoj.

Na sastanku je istaknuto da je Ambasada Velike Britanije u BiH opredijeljena da pruži podršku unapređenju obrazovanja u Republici Srpskoj.