latinica  ћирилица
10/10/2019 |  09:31 | Autor: SRNA

Funkcioneri SDS-a nižu brutalne uvrede na račun patrijarha Irineja

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić uputio je gnusnu uvredu na račun Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, nazvavši ga "nulom".
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

Mektić je na svom tviter nalogu napisao - "Samo Pavle, ovaj nula".

I poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović objavio je juče na svom blogu tekst pod naslovom "Raskolnik i Јuda srpski u mantiji" u kojem je iznio bezobzirne uvrede na račun Njegove svetosti patrijarha Irineja, nazvavši ga "moralnom i ljudskom nakazom u mantiji u devetoj deceniji života", što je izazvalo reagovanje potpredsjednika SDS-a Milovana Bjelice.

Јedini iz SDS-a koji je reagovao na ovakve uvrede bio je Bjelica, koji je istakao da ukoliko ova stranka želi da se vrati na mjesto koje mu, prema svim demokratskim mjerilima i političkoj snazi, pripada mora da shvati da mu nemjerljivu štetu nanose ispadi poput onih koje čini poslanik te stranke Nebojša Vukanović. 

- Kada poslanik sa liste SDS-a napiše tekst ovakvog naslova "Raskolnik i Јuda srpski u mantiji", nižući kao u bjesnilu najgnusnije uvrede na račun patrijarha Srpske pravoslavne crkve, pa još na tako značajan jubilej, 800 godina od samostalnosti, mi kao državotvorna stranka zapadno od Drine moramo da reagujemo - naglasio je Bjelica.

Na ove stavove potpredsjednika SDS-a Milovana Bjelice, odmah je reagovao Mektić koji je ponovo na svom tviter nalogu napisao da je Bjelica "najveća bruka SDS-a".

Mektić je, inače, poznat po veoma vurgalnim i nekulturnim objavama na svom tviter nalogu, pa i brutalnim uvredama upućenim svojim neistomišljenicima, što nikako ne priliči jednom od zvaničnika koji obavlja značajnu funkciju u političkom životu Republike Srpske i BiH.

I na društvenim mrežama juče su se nizale uvrede na račun SPC i Njegove svetosti koje su objavljivali simpatizeri SDS-a.

Za sada se niko iz SDS-a, osim potpredsjednika Bjelice, nije oglašavao povodom napada njihovih funkcionera na SPC i patrijarha Irineja.