latinica  ћирилица
10/10/2019 |  10:35 ⇒ 12:22 | Autor: B92

Đoković bez problema u četvrtfinalu Šangaja (FOTO/VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bez većih problema je izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Šangaju.

Đoković je poslije 74 minuta igre pobijedio Amerikanca DŽona Iznera, 7:5, 6:3 i tako još jednom potvrdio da je u odličnoj formi.

Bio je to 12. meč između Novaka i Iznera i jubilarna deseta pobjeda za branioca trofeja u Šangaju.

Od početka do kraja, Đoković je bio dominantan igrač, sjajno je servirao i uzvraćao na servise protivnika, koji jednostavno nije imao nikakve šanse da načini iznenađenje.

Tamo gdje je stao prošle nedjelje u Tokiju, nastavio je ove nedjelje u Šangaju i utisak je da prvi reket svijeta igra sve bolje i bolje, kako turnir odmiče.

Protiv Šapovalova je demonstrirao odličnu igru, a čini se da je protiv Iznera bio još bolji. Imao je isti broj as servisa kao Amerikanac (9:9), ali i čak 88 odsto poena dobijenih na prvi servis.

Uz to, Novak je odlično uzvraćao servise protivnika, načinio je tri brejka u meču što protiv tenisera koji gotovo redovno servira i do 220 kilometara na čas nije bilo nimalo jednostavno.

Od samog poetka, Đoković je stavio do znanja Izneru da nema čemu da se nada. Fantastično je servirao i Amerikanac jedva da je osvajao poneki poen na servis srpskog tenisera.

Sa druge strane, strpljivo je čekao svoju šansu na Iznerov servis, iz gema u gem je sve više pritiskao Amerikanca koji je konačno popustio u 12. gemu kada je Đoković sjajnom igrom stigao do tri brejk i set lopte i već prvu priliku iskoristio.

Na startu drugog seta, Đoković je u drugom gemu uspio da napravi novi brejk, potom povede sa 3:0 i od tog momenta bilo je jasno da Izner nema mnogo izgleda da se vrati u meč.

Đoković je nastavio sigurno da servira i na kraju, uspio je da rutinski završi posao oko plasmana među osam najboljih.

Njega u četvrtfinalu očekuje susret sa pobjednikom meča između Poljaka Huberta Hurkača i Grka Stefanosa Cicipasa, a kasnije tokom dana igraće i meč u dublu sa Filipom Krajinoviće, a protivnici su im DŽejmi Mari i Nil Skupski.