latinica  ћирилица
10/10/2019 |  16:18 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Inspektori Srbije i Srpske zajedno u inspekcijskom nadzoru

U februaru ove godine na zajedničkoj sjednici Vlada Republike Srpske i Srbije potpisan je Memorandum o saradnji i razmjeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora.

Na području Višegrada inspektori su kontrolisali saobraćaj u cilju suzbijanja nelegalnog međunarodnog prevoza putnika.

Na graničnom prelazu u Vardištu nisu pronađena lica koja se bave "taksi prevozom na crno".

U proteklom periodu, nelegalnim prevoznicima iz Srbije mahom na teritoriji Bijeljine i Zvornika su izricane mjere zabrane pristupa na teritoriju BiH.

- Ukupno je sankcionisano 69 vozila. Po zakonu, u odsustvu pravnog lica u slučaju kada nisu htjeli da plate prekršajne naloge i tražili sudska odlučivanja, na sudu je potvrđeno 15 zahtjeva koja smo podnosili protiv vozača stranih vozila - kaže Relja Mitrović, republički saobraćajni inspektor.

Na terenu su, osim saobraćajnih, bili angažovani građevinski i ekološki inspektori.

- Nepravilnosti nisu utvrđene. Sa kontrolama nastavljamo dalje. Prvo što nas čeka je kontrola brana Zvornik i Bajina Bašta koje su u vlasništvu Srbije ali jednim dijelom su na teritoriji Srbije a drugim na teritoriji Srpske - istakao je Dragan Mijović, glavni repiblički urbanističko-građevinski i ekološki inspektor.

Pored kontrole infrastrukturnih objekata u međudržavnoj zoni, koji su od zajedničkog interesa, biće kontrolisani i mostovi, putevi, te rukovanje i transport opasnih materija.