latinica  ћирилица
10/10/2019 |  17:07 ⇒ 17:11 | Autor: SRNA

Dodik- Ponomarev: Јačati saradnju u poljoprivredi i industriji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandr Ponomarev saglasni su da je potrebno saradnju intenzivirati u poljoprivredi i industrijskoj proizvodnji, te dodatno ojačati u kulturi i sportu.
Sastanak u Banjaluci - Foto: RTRS
Sastanak u BanjaluciFoto: RTRS

Dodik je tokom susreta u Banjaluci izrazio zadovoljstvo činjenicom da je započela realizacija svih segmenata koje je u junu prilikom posjete Bjelorusiji dogovorio sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Ponomarev, koji je predvodio delegaciju Bjelorusije, upoznao je Dodika o situaciji u toj zemlji i regionu, kao i okolnostima u vezi sa bjeloruskim posredovanjem u razgovorima između Ukrajine i Rusije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U delegaciju Bjelorusije su bili i savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Bjelorusije u Budimpešti Aleksej Smirnov, Dragoljub Švonja, direktor kompanije "Agropanonka", generalnog zastupnika preduzeća "Minsk traktor vorks", te direktor marketinga preduzeća "Bobrujskagrom" Pavel Dragun i Milorad Šmitran, direktor preduzeća "Rijekatank" i predstavnik kompanije "Belkomunmaš".

Sastanku su prisustvovali i šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, predsjednik banjalučke Područne Privredne komore Goran Račić, kao i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać, navedeno je u saopštenju.