latinica  ћирилица
10/10/2019 |  19:13 | Autor: SRNA

Protest Albaniji zbog akcidenta u pograničnom vodotoku Bojane

Vlada Crne Gore uputila je danas protest Albaniji povodom posljednjeg akcidenta u pograničnom vodotoku rijeke Bojane zbog čega je ugrožen imidž te prestižne turističke destinacije.

Vlada Crne Gore, u skladu sa dobrosusjedskom politikom, pozivajući na zajedničku brigu o resursima, u konstantnoj komunikaciji sa albanskom stranom, dosljedno insistira na primjeni svih međunarnodnih konvencija.

- U skladu sa tim, crnogorska strana je u obavezi da o svemu obavijesti međunarodne partnere, što će biti urađeno u hitnom službenom postupku - saopšteno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

Donjim tokom rijeke Bojane na teritoriji Crne Gore u posljednjih nekoliko dana su plutale uginule kokoške, svinje i krave. Leševi rijekom Bojanom plutaju ka Adi Bojani na ulazu u Јadransko more.

Vlada Crne Gore usvojila je danas Informaciju o finansijskom sporazumu između Evropske komisije, BiH i Crne Gore za prošlu godinu.

Usvojen je i Sporazum o partnerstvu o sprovođenju prioriteta tehničke podrške u okviru IPA dva programa prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2014-2020 i prihvaženi tekstovi sporazuma.