latinica  ћирилица
10/10/2019 |  19:16 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Potvrđena optužnica protiv Šeranića, Dragišića, Trninića i Đajića

Okružni sud Banjaluka potvrdio je optužnicu protiv Sanela Šeranića iz Banjaluke, Danijela Trninića iz Hrvatske Kostajnice, Nenada Dragišića i Deana Đajića iz Banjaluke, saznaje RTRS.
Okružni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Okružni sud BanjalukaFoto: RTRS

Podsjećamo, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je banjalučkom Okružnom sudu da četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Unikat" bude određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, a Šeranić je prijavljen i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanja isprave, dok je Trniniću na teret stavljena i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Osumnjičena lica su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj droge "skank". Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela", saopšteno je i Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru akcije "Unikat" koji su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Tužilac je predložio pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.