latinica  ћирилица
11/10/2019 |  11:31 | Autor: SRNA

Banjaluka: Potvrđena optužnica protiv četvorke za proizvodnju i prodaju droge

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka protiv lica čiji su inicijali S.Š, N.D, D.Đ. i D.T. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, rečeno je Srni u ovom sudu.
Okružni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Okružni sud BanjalukaFoto: RTRS

Iz suda navode da je S.Š. optužen i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, a D.T. i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materijala.

Kako se dodaje, cijeli spis je proslijeđen vanraspravnom vijeću Okružnog suda Banjaluka koji će odlučiti o produženju pritvora protiv optuženih S.Š, D.T. i N.D. nakon potvrđivanja optužnice.

Mediji su ranije objavili da je riječ o Sanelu Šeraniću iz Banjaluke, Danijelu Trniniću iz Hrvatske Kostajnice, Nenadu Dragišiću i Deanu Đajiću /29/ iz Banjaluke.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je banjalučkom Okružnom sudu da četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Unikat" bude određen jednomjesečni pritvor.

- Osumnjičena lica su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj droge "skank". Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela - ranije je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru akcije "Unikat" koji su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova srpske i Policijske uprave Banjaluka.