latinica  ћирилица
11/10/2019 |  12:15 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

U Trebinju sve spremno za Balkansko prvenstvo u biciklizmu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da je sve spremno za Balkansko prvenstvo u biciklizmu koje će tokom vikenda biti održano u ovom gradu i okupiti oko 200 učesnika.
Biciklizam - Foto: ilustracija
BiciklizamFoto: ilustracija

Ćurić je na konferenciji za novinare istakao da se nada da će grad Trebinje opravdati povjerenje da u njemu bude održan ovako veliki sportski događaj, navodeći da je cilj da ova manifestacija postane tradicionalna.

- Ovom manifestacijom, u kojoj će učestvovati oko 200 takmičara iz regiona, predstavićemo Trebinje kao sportski grad, a brojni gosti imaće priliku da se upoznaju sa našim turističkim potencijalima - naveo je Ćurić.

On je rekao da su se u susret ovom događaju odlučili da izgrade biciklističko-šetačku stazu dugu 15 kilometara - od Trebinja do Јazine, koja će postati nova atrakcija na ponos svih Trebinjaca.

Predsjednik Balkanske biciklističke unije Saša Dimitrovski uvjeren je da će trka proći u najboljem organizacijskom redu i da će takmičari imati želju da se vrate u Trebinje.

Prema njegovim riječima, Trebinje pruža idealne uslove za ovu vrstu sporta, zbog čega će Balkansko biciklističko prvenstvo biti samo polazna osnova za njegov razvoj.

Direktor Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja istakao je da se ovom manifestacijom spajaju sport i turizam, kao dvije zasebne oblasti koje su u Trebinju prepoznate kao veoma važne za razvoj grada.

- Imamo trku za djecu, kadete, juniore, seniore. Biće ovo zanimljivi dani u Trebinju. Samo za dječije trke do sada je prijavljeno više od 150 učesnika - naveo je Kuvalja.

Kuvalja je istakao da će ovim događajem Trebinje biti stavljeno na biciklističku mapu Balkana.

Balkansko biciklističko prvenstvo počeće sutra u 13.00 časova, kada će biti predstavljeni nacionalni timovi i svi učesnici, nakon čega će uslijediti svečano otvaranje, dječije trke, te trka hronometar.

U nedjelju, 13. oktobra, u 10.00 časova počeće kadetska trka, dok glavna trka prvenstva počinje u 11.30 časova iz "Grada sunca" kod Trebinja.

Manifestaciju su pomogli Vlada Republike Srpske i grad Trebinje, a organizator su Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija.