latinica  ћирилица
11/10/2019 |  12:34 ⇒ 12:41 | Autor: SRNA

Parlament Srpske opredijeljen za evropske integracije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je u razgovoru sa novimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Јohanom Zatlerom da je Parlament Srpske jednoglasno izrazio opredijeljenost za evropske integracije.
NSRS predsjednik delegacije - Foto: RTRS
NSRS predsjednik delegacijeFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da Narodna skupština Srpske intenzivno radi kako bi donijela zakone i druge akte koji treba da omoguće dostizanje određenih evropskih standarda, bez obzira kada će BiH postati punopravni član EU.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske poželio je dobrodošlicu Zatleru i dodao da institucije Srpske imaju veoma korektnu saradnju sa Delegacijom EU, izražavajući uvjerenje da će dobra saradnja biti nastavljena.

Čubrilović je zahvalio Delegaciji EU koja je dala značajan doprinos za otpočinjanje izgradnje mosta na Savi kod Gradiške, koji će omogućiti funkcionalnije i efikasnije saobraćajno poevezivanje cijelog regiona, ali i sa zemljama EU, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

On je ponovio da je neophodno konačno završiti formiranje zajedničkih organa na nivou BiH jer je to, kako je naglasio, u interesu Srpske, Federacije BiH, konstitutivnih naroda i svih građana.

Čubrilović i Zatler razmijenili su mišljenja i o drugim aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH.