latinica  ћирилица
11/10/2019 |  12:37 | Autor: BETA

MUP Srbije primio u radni odnos 677 mladih poslije završene obuke

Svečana promocija i prijem u radni odnos 677 polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, održana je na platou ispred Palate Srbija.
Svečana promocija polaznika MUP-a Srbije - Foto: SRNA
Svečana promocija polaznika MUP-a SrbijeFoto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je tom prilikom da 42.000 ljudi u sistemu MUP brine o bezbjednosti građana i istakao da je naročito ponosan što se među novim kolegama nalazi i 145 djevojaka.

On je podsjetio da je policija ove godine zaplijenila rekordnih 5,4 tone narkotika, razbijeno je 19 kriminalnih grupa i uhapšeno 110 odoba, a kako je dodao, MUP nastavlja da se neprestano bori protiv korupcije i time jača položaj države. Od kada je on ministar u radni odnos primljeno je, kaže 3.700 novih pripadnika MUP.

Od ponedjeljka još 423 mladih započinje obuku u Sremskoj Kamenici, a do kraja godine, najavio je ministar, u MUP će se zaposliti još 600 osoba.

U ime polaznika prisutnima se obratila najbolja u 20. klasi Marija Filipović koja je obećala da će ona i njene kolege pošteno i časno služiti Srbiji i njenim građanima.

Polaznici obuke izveli su i pokazne antiterorističke vježbe.

Svečanosti su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Branislav Nedimović kao i šef BIA Bratislav Gašić.