latinica  ћирилица
11/10/2019 |  13:58 ⇒ 17:14 | Autor: SRNA

Mladima za preduzetničke projekte 4,4 miliona KM (FOTO)

Za drugi ciklus "Programa podsticaja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina - Startap Srpska" obezbijeđena su 4,4 miliona KM, a projekti koji će biti finansirani odobreni su na današnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Banjaluci.
Sjednica UO Zavoda za zapošljavanje Srpske - Foto: RTRS
Sjednica UO Zavoda za zapošljavanje SrpskeFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je bila domaćin sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, rekla je na konferenciji za novinare da ovaj program već daje rezultate.

- U prošlom ciklusu je bilo obezbijeđeno 3,6 miliona KM, a isti iznos i drugi ciklus. U prvom ciklusu sredstva je dobilo 112 lica koja su zaposlila dodatnih 40 radnika. U drugom ciklusu su odobrena 102 projekta i nadamo se da ćemo imati ukupno najmanje 150 novih zaposlenih - naglasila je Cvijanovićeva.

Foto: RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao sjednici Upravnog odbora, istakao je da je na javni poziv stiglo više od 200 aplikacija.

- Da bismo obuhvatili više ljudi od planiranih 102 odlučili smo da preusmjerimo oko 800.000 KM koliko je ušteđeno od drugih projekata Zavoda za zapošljavanje - rekao je Višković.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić istakao je da se ovaj projekat razlikuje od drugih po tome što je riječ o investicionom projektu kojim pomažu mladima.

On je izrazio zadovoljstvo što su naišli na podršku predsjednika i premijera Srpske u realizaciji ovog projekta.