latinica  ћирилица
12/10/2019 |  13:01 ⇒ 15:48 | Autor: SRNA

Ljevnaić promovisao jahorinsku i podržao beogradsku gondolu

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je na promociji jahorinske gondole u Beogradu da će ona isključivo služiti za transport skijaša, te podržao projekat beogradske gondole koja će biti namijenjena za urban-transport.
Beograd: Dejan Ljevnaić - Foto: SRNA
Beograd: Dejan LjevnaićFoto: SRNA

Ljevnaić je napomenuo da je inicijativa da se gondola izgradi u Beogradu potekla od njega, dok je bio direktor "Skijališta Srbije" prije pet godina.

- U tom momentu je inicijativa krenula od mene i ako neko u vezi tog projekta traži krivca, onda sam to ja, a ne predsjednik /Srbije Aleksandar/ Vučić. Stojim iza tog projekta i mislim da je zaista dobar za grad Beograd - rekao je Ljevnaić u Beogradu.

Ljevnaić smatra da je projekat beogradske gondole dobar, te istakao kako skoro svaki grad regionu ima gondolu.

On je naveo da Sarajevo i Skoplje imaju urban-transport gondolu, da su Crnogorci najavili gondolu u Kotoru, a u Zagrebu se trenutno radi gondola od Zagreba do Sljemena.

- Mislim da je gondola dobra za grad Beograd, jer puno gradova u regionu ima urban-transport gondole koje imaju puno svojih prednosti, od ekologije, rasterećenja javnog transporta, do turističkog aspekta. Zaista mi je drago da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podržava takav projekat - rekao je Ljevnaić.