latinica  ћирилица
12/10/2019 |  16:34 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

U Beogradu promovisana jahorinska gondola

Na početku Knez Mihajlove ulice, najprometnije beogradske pješačke zone, postavljeni su novi turistički sadržaji Olimpijskog centra Јahorina i jahorinska gondola "Јavor-Partizan". Promocija u Srbiji je veoma važna, jer više od 50 odsto turista koji posjećuju Јahorinu dolazi upravo iz ove zemlje.

Prva kabinska jahorinska gondola "Јavor-Partizan" ima 36 kabina za smještaj po deset osoba.

Dužina gondole je 1.100 metara, kapacitet je 2.700 skijaša na sat što će dodatno povećati brzinu prevoza skijaša do vrha planine. Ispod gondole izgrađene su tri nove staze od kojih jednu pokriva sistem za osnježavanje.

- Ove godine smo uradili, pored te tri staze, još dvije nove. Za sve staze urađena je homologacija po fis standardima, blage, proširene staze, idealne za početnike - kaže Dejan Ljevnajić, direktor OC Јahorina.

U razvoju zimskih sportova, na nivou Republike Srpske u naredne četiri godine dogovorena su još četiri nova projekata vrijednosti oko 150 miliona KM.

- To su izgradnja ski centra "Igrišta" koji će biti pod jurisdikcijom OCЈ, jedna manja ski staza na Manjači, spajamo gondolu Ravna planina-Јahorina, povezaćemo gondolom Pale i Јahorinu i kapitalni, ključni projekat jeste gondola od Istočnog Sarajeva do Јahorine - rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji navodi da je menadžment OCЈ potpuno posvećen poslu, zna šta hoće i prati svjetske trendove. On ističe da svojim pristupm, ne samo da su vratili olimpijski sjaj Јahorini, već su novim sadržajima turističku destinaciju Јahorine učinili jako interesantnom.

Promocija Јahorine u Beogradu trajaće do sljedećeg ponedjeljka, a zainteresovani će moći i da učestvuju u nagradnoj igri, gdje su predviđeni vaučeri za skijanje i boravak na planini.

Nakon Beograda promocija Јahorine biće održana i u Novom Sadu od 17. do 20. oktobra.