latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:45 ⇒ 20:50 | Autor: RTS

Primorska nanijela Partizanu prvi poraz u sezoni

Košarkaši Primorske savladali su na svom terenu ekipu Partizana (68:56) i nanijeli "crno-bijelima" prvi poraz u sezoni. Domaćin vodio tokom čitavog meča, najveća prednost iznosila 18 poena. Ekipu Andree Trinkijerija u utorak očekuje meč Evrokupa u Vilnjusu, dok u narednom kolu ABA lige igra na svom terenu protiv Mornara.
Primorska - Partizan (foto: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli) -
Primorska - Partizan (foto: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli)

Domaćin je vodio tokom cijele utakmice, dok su izabranici Andree Trinkijera jurili prednost protivnika, ali nisu uspjeli da je sustignu.

Najveću prednost Primorska je imala krajem treće dionice (52:34), a Partizan je u posljednjoj četvrtini stigao do minus osam, ali je Primorska do kraja stigla do ubjedive pobjede.

Partizan je očajno šutirao iz igre, uz katastrofalan šut sa linije za slobodna bacanja (13/22), dok je Primorska imala veći broj skokova i asistencija.

Primorska je tako, nakon pobjede nad Zvezdom u ABA Superkupu, uspjela da savlada i drugi beogradski tim.

"Crno-bijeli" su i u ovoj utakmici igrali bez povrijeđenog Rašona Tomasa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Heris sa 17 poena, dok je Šiško dodao 13. U timu Partizana Zagorac je postigao deset, Gordić devet, a Volden osam poena.

Ovo je prvi poraz Partizana u novoj sezoni, pošto su "crno-bijeli "osvojili ABA Superkup, zabilježili dvije pobjede u Evrokupu, kao i trijumf u Laktašima u prvom kolu regionalnog takmičenja.

Narednu utakmicu Partizan igra u Vilnjusu protiv Ritasa, u trećem kolu Evrokupa, dok u trećem kolu ABA lige u subotu 19. oktobra na svom terenu dočekuje ekipu Mornara.