latinica  ћирилица
13/10/2019 |  10:14 ⇒ 10:17 | Autor: Večernje novosti

Vujić: Klintonovi krivi što su terorističke organizacije ovladale Kosovom (FOTO)

Srpski lobista u SAD Dejvid Vujić smatra da su članovi porodice Klinton krivi što su terorističke organizacije ovladale Kosovom i Metohijom, te da američkom predsjedniku Donaldu Trampu treba ukazati na to.
Spomenik Klintonu u Prištini (foto:srbin.info) -
Spomenik Klintonu u Prištini (foto:srbin.info)

Vujić smatra da to može samo pomoći u političkom rješavanju ovog najvažnijeg nacionalnog pitanja.

- Zajednički imenitelj srpskih nesreća posljednjih decenija je porodica Klinton. Aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa na sve načine i iznova treba da podsjećamo na to, jer i sam ima velikih problema zbog njihove političke zaostavštine - rekao je Vujić.

On je naveo da su Klintonovi aktivno učestvovali u demonizovanju srpskog naroda, a njihova politika prema Srbima je rezultirala etničkim čišćenjem stotina hiljada Srba iz Krajine, BiH i sa Kosmeta.

- Podržavali su plaćenike Bin Ladena, zajedničkog neprijatelja Amerike i Srbije. Oni sada žive potpuno mirno u komforu, bez trunke kajanja. Ukazivanje Trampu da su Klintonovi krivi što su terorističke organizacije ovladale srpskom svetom zemljom Kosovom može nam samo pomoći u političkom rješavanju ovog za nas najvažnijeg nacionalnog pitanja - naveo je Vujić.

Dejvid Vujić

On je rekao da bi ozbiljan pokušaj srpske zajednice u SAD, u saradnji sa Srbijom, da se uloga porodice Klinton u stradanju Srba postavi pred američke sudove zadobila ozbiljnu pažnju Trampa.

- Takav jedan pravni proces u SAD, koji bi direktno povezao Klintonove i Kosovo, u perspektivi bi uticao na rješavanje krize oko srpske pokrajine - istakao je Vujić.

On je dodao da je administracija u Vašingtonu, dijelom i zaslugom srpskih uglednih ljudi, najzad prepoznala maligni uticaj albanskih lobista na Kapitolu.

- I državni sekretar Majk Pompeo nedavno je javno i oštro upozorio predsjednika Kongresnog odbora za spoljne poslove Eliota Engela, da prestane da pritiska, zastrašuje i maltretira diplomatsko osoblje SAD kosovskim lobističkim pričama - dodaje Vujić.

On je istakao da Srbiju u Vašingtonu promoviše mala grupa volontera i profesionalaca, uz nekoliko bivših i aktivnih republikanaca iz Kongresa, koji zastupaju srpske interse, prije svega iz ličnog osjećaja pravde i istine.

- Mana našeg naroda je što vjerujemo da je istina očigledna i da je kao takvu ne treba dokazivati. Moramo svakog dana insistirati na traženju "krivca" za svoju nesreću - rekao je Vujić, koji je bio jedan od sedmorice inženjera srpske nacionalnosti koji su učestvovali u misiji "Apolo", slanja čovjeka na Mjesec.