latinica  ћирилица
13/10/2019 |  14:09 ⇒ 15:24 | Autor: klix.ba

Istraga ubistva Lane Bijedić još tapka u mjestu

Ni nakon osam dana od ubistva mlade Mostarke, istraga koju predvodi Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona nije otkrila tragove koji bi vodili do počinioca, pišu federalni mediji.
Istraga ubistva Lane Bijedić (foto: doznajemo.com) -
Istraga ubistva Lane Bijedić (foto: doznajemo.com)

Ko je ubio 19-godišnju Lanu Bijedić, nesuđenu studentkinju, i dalje je misterija bez rješenja i, što je najvažnije, bez osumnjičenih i uhapšenih. Kako dani prolaze, tako se na tragičnu Laninu sudbinu dopisuju epizode iz njenog života, posebno onog posljednjeg dana koji samo dodatno zbunjuju istražioce i javnost koja prati sporo odmotavanje ovog klupka.

KPrema mišljenju tužioca Јosipa Aničića, vjerovatno nije riječ o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji, već je vjerovatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe. Ipak, Lanin posljednji dan još uvijek je isprepleten kontadiktornostima koje zbunjuju istražioce.

- Nadzorne kamere su je snimile na kružnom toku kod Zvirovića, ali dio od te lokacije do mjesta na kome je pronađena je slabije pokriven kamerama i on je još obavijen velom tajne. Pretraga terena, rijeke, kao o vještačenje njenog telefona još nisu dali informacije koje su istražioci očekivali - rekao je Aničić.

Navodi, da kako još niko nije privede, niti ispitan kao osumnjičeni, policija najviše vremena trenutno provodi na tumačenju iskaza onih građana koji su se javili na pozive da pomognu u istrazi.

Tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar prošle nedjelje u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Intrigira i to da je Lana ljetos često dolazila na kupalište koje se nalazi samo stotinjak metara od mjesta na kojem je pronađena, iz čega je izveden zaključak da je poznavala lokalitet.