latinica  ћирилица
14/10/2019 |  13:08 | Autor: SRNA

PU Zvornik: Otkriveno 430 migranata

Na području Policijske uprave Zvornik tokom devet mjeseci ove godine evidentirano je ukupno 430 migranata koji su ilegalnim prelaskom granice ušli na to područje, što je za 17 migranata manje u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas načelnik ove uprave Aleksandar Vasiljević.

Vasiljević je na konferenciji za novinare rekao da se migranti ne zadržavaju na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, nego idu ka Federaciji BiH.

On je istakao da se određeni broj migranata vraća nazad u Srbiju jer nisu uspjeli da se prebace u neku od zapadnoevropskih zemalja, a predstoji zahlađenje.

Vasiljević je rekao da se, u skladu sa Sporazumom o međusobnoj pomoći i saradnji sa Graničnom policijom BiH, određeni broj pripadnika upućuje na ispomoć Јedinici granične policije Zvornik, čime je pojačana aktivnost s ciljem sprečavanja ulaska ilegalnih migranata iz pravca Srbije.

Prema njegovim riječima, policija prema otkrivenim migrantima postupa humano, tako da nije bilo problema prilikom njihovog prosljeđivanja nadležnim službama na dalje postupanje.

Vasiljević je dodao da se policija pridržava i svih zaključaka Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko ovog područja.