latinica  ћирилица
14/10/2019 |  14:08 | Autor: SRNA

"Čast otadžbine": Handke smeta srpskim neprijateljima

Udruženje "Čast otadžbine" čestitalo je Peteru Handkeu Nobelovu nagradu i poželjelo mu još plodonosniji rad, uz ocjenu da su protiv dodjele najviše bili srpski neprijatelji jer je ovaj austrijski književnik i svjetski borac za istinu jasno rekao da je genocid u Srebrenici laž.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

- U toj grupi "srpskih prijatelja" našli su se /Šefik/ DŽeferović, /Željko/ Komšić, Edi Rama, Vljora Čitaku, /Bedžet/ Pacoli. Kakva družina?! Mi Handkeu čestitamo i želimo još plodonosniji rad - dodaju iz Udruženja.

U osvrtu na aktuelnu situaciju u BiH, iz Udruženja su ukazali na potrebu da Srbi nastupaju jedinstveno, a da treba "javno prokazivati" one koji rade protiv interesa srpskog naroda, a za interese Bošnjaka koji žele stvaranje unitarne islamske države u BiH.

Ukazano je da lider SDA Bakir Izetbegović u stranačkoj deklaraciji predlaže ukidanje Dejtona i, pod vidom stvaranja građanske države, realizuje "Islamsku deklaraciju" svog oca Alije, a da ga u tome podržava ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović sa svojom ponudom "da BiH za osam godina može postati mala Švajcarska na Balkanu".

- Naravno, pod uslovom da se Srbi odreknu Dejtona i da njega, /Dragana/Mektića, /Mladena/ Ivanića, /Branislava/ Borenovića i ostale Bakirove satrape narod bira, da ih oni vode. Sa ranijom ponudom da on /Šarović/ prihvata da bude predsjedavajući Savjeta ministara, svima je jasno da se radi o čovjeku željnom vlasti, koga ne interesuje šta će biti sa Srpskom i interesima srpskog naroda - navodi se u saopštenju.

Ukazano je da je Dejtonskim mirovnim sporazumom jasno utvrđeno šta je čije u državnoj zajednici BiH, te istkanuto Srbi neće prihvatiti dalje derogiranje
tog dokumenta.

Iz Udruženja ističu da je po reagovanju bošnjačkih lidera, za sve nedaće u Federaciji BiH kriv lider SNSD-a Milorad Dodik.

- Moramo, po ko zna koji put ponoviti da im on smeta, zato što je stao na put Izetbegoviću i SDA, zaustavio dalje urušavanje Dejtona i sprečio stvaranje unitarne BiH - smatraju u Udruženju.

Zaključeno je da je nasuprot Federaciji BiH, Dodik uspio da od Republike Srpske izgradi funkcionalnu državu sa snažnim institucijama i vrlo jasno markirao njen dalji razvoj.