latinica  ћирилица
14/10/2019 |  15:50 ⇒ 19:52 | Autor: SRNA

Parlamentarci da promovišu dijalog i bolje odnose (FOTO)

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović najavio je da će izabrani poslanici i delegati aktivno učestvovati u radu regionalnih i globalnih parlamentarnih incijativa s ciljem da se zemlje Balkana integrišu u miran, stabilan i prosperitetan region u okviru kojeg će se slobodno kretati ljudi, roba i kapital.

Radmanović je danas u Beogradu, na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije, izrazio nadu da će BiH riješiti političku krizu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

On je u obraćanju učesnicima Skupštine podsjetio na činjenicu da ni godinu dana nakon održanih demokratskih izbora još nije formirana vlast i izabran Savjet ministara, a kao razlog naveo je snažan strani uticaj i unutrašnje političke kotroverze, navodi se u saopštenju.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH pozvao je parlamentarce da budu promoteri političkog dijaloga, rješavanja kriza, te uspostavljanja sadržajnih međudržavnih odnosa, kako u regionu Balkana, tako i širom svijeta.

Foto: RTRS

Radmanović, koji zajedno sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikolom Špirićem predvodi delegaciju BiH na zasjedanju Interparlamentarne unije, govorio je u okviru centralne teme plenarne sesije posvećene ulozi i mehanizmima parlamenata u jačanju međunarodnog prava i regionalne saradnje.

Plenarno zasjedanje Skupštine Interparlamentarne unije biće nastavljeno sutra, kada će parlamentarci iz cijelog svijeta obilježiti i 15. oktobar, Međunarodni dan demokratije, koji je ustanovljen upravo na inicijativu Interparlamentarne unije.

Povezane vijesti:

Špirić: Da svijet postane politički stabilniji

Radmanović: Značajan skup u najvećem gradu Balkana