latinica  ћирилица
14/10/2019 |  18:32 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Od podstanara do srećnog vlasnika stana

Elvis DŽaferagić iz Prijedora dobitnik je 4. stana u najvećoj nagradnoj igri u Republici Srpskoj "10 računa izbroji i stan osvoji".

Da podsjetimo, nagradnu igru i priredila je Vlada Srpske u želji da se stekne navika uzimanja fiskalnih računa a u cilju suzbijanja sive ekonomije .

Vijest o dobitku stana Elvisa DŽaferagića zatekla je na točkovima i nije bilo lako nastaviti put do odredišta.

- Išao sam na službeni put prema Sarajevu. Prva mi je čestitala koleginica, ona me je prva uspjela dobiti i nazvati. Јa nisam odmah povjerovao u to dok ona nije zaplakala od sreće - priča DŽaferagć.

Elvis je zaposlen u Upravi za indirektno oporezivanje BiH i podstanar je u Prijedoru već četiri godine. Kako planira da uskoro osnuje porodicu, djevojka Јelena i on odlučili su da učestvuju u nagradnoj igri i šalju koverte sa računima. Poslali su svako po 90 -tak.

Nakon što je komisija konstatovala da prethodno izvučena učesnica nije poslala važeće račune i ne može biti dobitnica , uslijedilo je novo izvlačenje i sreća je bila na Elvisovoj strani. Postao je vlasnik stana od 67, 60 kvadrata u Karađorđevoj ulici u Banjaluci.

"10 računa izbroji i stan osvoji" je najveća nagradna igra u Republici Srpskoj, a dokaz tome je i 1.841 844 koverte koje su bile u opticaju za nagrade. Vjerujemo da će nam zaista uzimanje fiskalnih računa postati navika i da će Vlada Srpske i naredne godine organizovati nagradnu igru.