latinica  ћирилица
15/10/2019 |  18:20 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Robokids centar organizuje kurseve za tonske tehničare

Robokids centar u saradnji sa Kompanijom Prorent organizuje kurseve za tonske tehničare. Cilj je, prije svega, prekvalifikacija i stručno osposobljavanje. Kurs koji počinje 4. novembra trajaće tri mjeseca, a podrazumijeva teoretsku i praktičnu nastavu.

Već od 4. novembra 12 polaznika imaće priliku za prekvalifikaciju u tonskog tehničara. Kompanija Prorent i Robokids centar ostvarili su saradnju čiji je cilj osposobljavanje mladih ljudi za savremene tehnologije.

Kurs će biti organizovan u sklopu Digital džobs projekta koji provodi Robokids uz podršku Ambasade Švedske u BiH i Insituta za razvoj mladih "Kult" iz Sarajeva, istakla je Sabina Pletikosa, menadžer Robokids centra.

Prijave za tromjesečni kurs zainteresovani će moći predati do 4. novembra, lično u prostorijama Robokidsa Banjaluka ili putem veb stranice.

- Kandidati ne moraju da imaju trethodno predznanje iz ove oblasti. Dovoljno je da imaju osnovno tehničko predznanje, poznavanje tehnologije kako bi što lakše usvojili materiju sa kursa. Ono što je poželjno, a što volimo da naglasimo, je da imaju sklonost i dodirne tačke sa muzikom jer je to, ipak, kurs za tonske tehničare - izjavila je Tijana Milovanović, projekt menadžer kompanije Prorent.

Prorent i Robokids planiraju da nastave ovakve i slične projekte edukacije čiji je cilj prekvalifikacija.