latinica  ћирилица
15/10/2019 |  21:28 | Autor: SRNA

Vulin: Čestitke Stefanoviću za pobjedu u Interpolu

Sprečavanje tzv. Kosova da postane član Interpola velika je pobjeda Srbije, ocijenio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Vulin je naglasio da ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Steanović i njegov tim zaslužuju i čestitke i zahvalnost za ogroman trud i veliku pobjedu.

On je u saopštenju povodom povlačenja kandidature samoproglašenog Kosova za članstvo u Interpolu naveo da je Stefanović dokazao da je uporan i uspješan borac i da Srbija ima razloga da bude ponosna.

- Nakon ove pobjede postaje jasnije zašto se baš sada u medijima vodi hajka na ministra Stefanovića i njegovu porodicu. Pobjeda u Čileu još je jedna potvrda da je predsjednik Vučić svojom dosljednom politikom Srbiju učinio uglednom i poštovanom - naveo je Vulin.

Ambasadi Srbije u Parizu danas je dostavljena nota u kojoj /predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova u tehničkom mandatu u ostavci/ Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo samoproglašenog Kosova u Interpolu, saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Čileu da povlačenje aplikacije Prištine za članstvo u Interpolu predstavlja veliku pobjedu Srbije i međunarodnog prava.