latinica  ћирилица
16/10/2019 |  10:47 ⇒ 10:48 | Autor: SRNA

Dačić: Za bolju budućnost Balkana

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da projekat "Dijalog za budućnost" može da stvori uslove za promovisanje šire saradnje, stvaranje prijateljskih odnosa i bolje budućnosti Balkana.
Ivica Dačić - Foto: TANЈUG
Ivica DačićFoto: TANЈUG

- Projekat `Dijalog za budućnost` prepoznaje važnu ulogu mladih, kao neophodan uslov za napredovanje društva i njegovu stabilnu budućnost - rekao je Dačić na otvaranju skupa "Nacionalna platforma za dijalog" u okviru projekta "Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između BiH, Crne Gore i Srbije".

Dačić je naglasio da je glavni cilj tog projekta jačanje dijaloga i povjerenja, posebno kada je riječ o mladima.

On je istakao da je Srbija posvećena pitanju mladih i da to potvrđuje i usvajanje Strategije za mlade "2015-2025," koja predstavlja ključni mehanizam unapređenja i koordinacije omladinske politike, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je ukazao da rezolucija Savjeta bezbjednosti UN 2250 o mladima, miru i sigurnosti jasno definiše ulogu koju mladi treba da imaju u izgradnji trajnog mira i ekonomskog prosperiteta društava u kojima žive.

- Dužni smo da im omogućimo uslove da uspešno odigraju svoju ulogu, promovišu i sprovode aktivnosti izgradnje poverenja kroz prevazilaženje izazova, pronalaženje rešenja i jačanja društvene kohezije u Srbiji, ali i u regionu - poručio je Dačić.

Projekat "Dijalog za budućnost" zajednički sprovode UNDP, Unicef i Unesko.