latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:15 ⇒ 15:19 | Autor: TANЈUG

London: Majke protestovale ispred kancelarija Gugla zbog klime

Desetine majki sa bebama i malom djecom protestovale su danas ispred kancelarija Gugla, uprkos zabrani održavanja klimatskog protesta.
London: Protest majki ispred kancelarije Gugla  (foto: rebellion.earth) -
London: Protest majki ispred kancelarije Gugla (foto: rebellion.earth)

Majke su rekle da su pokrenule svoj protest kao odgovor na izveštaj britanskog lista Gardijan prošle nedjelje, koji je naveo da je Gugl dao “značajan“ doprinos onima koji negiraju klimatske promjene u Vašingtonu, uprkos tome što je naveo da podržava klimatske akcije, prenio je Rojters.

- To je samo užasna izdaja svih roditelja, porodica i djece koja pate zbog klimatske i ekološke krize - izjavila je Lorna Grinvud, jedna od organizatora protesta.

Gugl je saopštio u izveštaju Gardijana da su oni gotovo sami među kompanijama koje snažno doprinose organizacijama, ne slažući se sa njima o klimatskoj politici.

Prema navodima Grinvudove, okupilo se oko 150 majki, uprkos policijskoj zabrani protesta grupe Ekstinšen rebelion u Londonu u ponedjeljak.

Britanska policija je saopštila da je uhapsila 1.642 osobe u Londonu, od 7. oktobra, od kada je Ekstinšen rebelion (Extinction Rebellion) pokrenuo talas građanske neposlušnosti.