latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:36 ⇒ 15:36 | Autor: RTRS

Talić: Upitnici najbolji pokazatelj gdje trebamo praviti vrtiće

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, izjavio je danas na 36. sjednici Skupštine grada, da su informacije iz upitnika prilikom upisa djece u vrtiće, od izuzetne važnosti za grad, jer se na osnovu njih planira dalja izgradnja vrtića po mjesnim zajednicama kao i plan i program upisne politike.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

- Ono što sam i u prethodnim godinama tražio, i sada sam insistirao kada je u pitanju Centar za Predškolsko obrazovanje i vaspitanje, jeste da se redovno dostavlja jedna jasna informacija u kojim to mjesnim zajednicama postoji potreba za izgradnjom objekata za vrtiće. Konkretno, prilikom upisa, tj. prilikom podnošenja zahtjeva od strane roditelja za upis njihove djece u vrtiće, treba da se napiše odakle dolaze, odnosno iz koje mjesne zajednice, a ne samo koji se vrtić preferira. Kada imate podatak odakle dolazi porodica sa djecom, jasno možete praviti projekciju kolika je potreba za izgradnjom predškolskog objekta u njihovoj mjesnoj zajednici - rekao je Talić.

Dodaje, kako bi se smanjila lista čekanja za vrtiće, neophodan je kontinuitet.

- Ono što sam i ranije predlagao a sada se uveliko realizuje, jeste pretvaranje poslovnih gradskih prostora pogotovo na užem dijelu grada, u vrtiće. Mi smo sad već ušli u proces da su tri poslovna prostora adaptirana a još su dva prostora u fazi adaptacije. Za onaj dio djece koji je još na čekanju gradimo jedan novi vrtić na Petrićevcu u sklopu višenamjenskog objekta, te je počela izgradnja objekta za predškolsko vaspitanje u Lazarevu. Trudimo se da do kraja ovog mandata, obuhvatimo što veći broj djece - naglasio je Talić.