latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:36 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Višković-Lindenberg: Јačati veze Srpske i Poljske

Predsjednik Vlade Republike Radovan Višković razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Poljske u BiH Јaroslavom Lindenbergom.
Radovan Višković sa ambasadorom Poljske - Foto: RTRS
Radovan Višković sa ambasadorom PoljskeFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, i BiH, s osvrtom na unapređenje i razvoj ekonomske i privredne saradnje, navedeno je u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

U saopštenju se ističe da je tokom razgovora ukazano na potrebu jačanja privrednih i poslovnih veza između Republike Srpske i Poljske u oblastima turizma, industrije i poljoprivrede.

Predsjednik Vlade zahvalio je ambasadoru na podršci koju je spremna ponuditi ambasada Poljske u BiH na unapređenju međusobne saradnje, kroz organizaciju radnih posjeta stručnjaka i eksperata u oblasti EU integracija, kao i na preuzimanju iskustava i dobrih praksi po pitanju korišćenja evropskih fondova.

Ovom prilikom razmijenjena su mišljenja o problemima i izazovima koje nosi migrantska kriza, te je istaknuto da je formiranje Savjeta ministara i Vlade Federacije u BiH potrebno i sa stanovišta ozbiljnog pristupa ovim problemima, kao i realizaciji važnih infrastrukturnih projekata i aktivnostima u oblasti ekonomije.