latinica  ћирилица
16/10/2019 |  17:30 ⇒ 17:48 | Autor: SRNA

Rešićeva u Trnovu: Oprema za matične službe svim izrazito nerazvijenim opštinama

Ministarka lokalne uprave i samouprave Republike Srpske Lejla Rešić najavila je danas u Trnovu da će svim izrazito nerazvijenim opštinama u Republici Srpskoj do kraja godine biti dodijeljena određena novčana sredstva za nabavku opreme za matične urede u mjesnim kancelarijama.

- Vrijeme je da to obnovimo, da bi ti ljudi imali bolje uslove i pružali kvalitetnije usluge - rekla je Rešićeva nakon sastanka sa načelnikom opštine Trnovo Dragomirom Gagovićem.

Ona je pojasnila da se Ministarstvo, s obzirom na to da je bilo mnogo promjena u zakonskim regulativama koje se odnose na matičare i na matične službe, opredijelilo da svim izrazito nerazvijenim opštinama u Srpskoj obezbijede određena novčana sredstva, što će uključivati i opštinu Trnovo.

Rešićeva je rekla da je raduje da nakon nekoliko godina veoma teške i turbulentne političke situacije, opština Trnovo ima stabilnu većinu.

- Počeli su da rade, da pripremaju projekte i da se bave građanima, što je veliki iskorak i sve pohvale sadašnjem načelniku jer je to praktično ista skupštinska većina koju je on zatekao, a probleme koje je zatekao uspio je da razmrsi - rekla je Rešićeva.

Ona je dodala da je na sastanku bilo riječi i o broju zaposlenih, problemu koji je takođe naslijeđen, o čemu će se u budućem periodu morati povesti računa jer je i to dio mora problema koje je naslijedio Gagović.

Prema njenim riječima, opština Trnovo ima još nekoliko projekata koje priprema da uputi Ministarstvu lokalne uprave i samouprave za sufinansiranje.

- Razgovarali smo o tome i sigurno će nam narednih dana biti upućen jedan od tih projekata i vjerujem da će komisija koja se time bavi to i odobriti - rekla je Rešićeva.

Gagović je naveo da je Rešićevu upoznao o problemima funkcionisanja ove lokalne zajednice, naglasivši da je Ministarstvo lokalne uprave i samouprave i prošle godine opštini Trnovo pomoglo oko određenih projekata.

Gagović je rekao da su jedan dio sredstava već povukli, ove godine jedan projekat je već u fazi realizacije, što će biti fakturisano prema resornom ministarstvu.

- Imamo još dva ili tri projekta koje ćemo uputiti prema ministarstvu što će nadam se biti uspješno - zaključio je Gagović.

Rešićeva i Gagović su nakon sastanka obišli novoizgrađeni trg i fiskulturnu salu. Sastanku je prisustvovao poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Srpske Aleksandar Glavaš.