latinica  ћирилица
16/10/2019 |  19:40 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

SNSD: Više mladih da bude na izbornim listama

Članovi Glavnog odbora SNSD-a Boris Pašalić, Srđan Rajčević i Alen Šeranić zajednički su večeras poručili Mladim socijaldemokratama Sarajevsko-romanijske regije da je stav stranke da se u narednom periodu više pažnje pokloniti mladim ljudima, odnosno da više mladih bude zastupljeno na izbornim listama za lokalne, ali i za opšte izbore u BiH.
Sastanak sa Mladim socijaldemokratama Sarajevsko-romanijske regije - Foto: Twitter
Sastanak sa Mladim socijaldemokratama Sarajevsko-romanijske regijeFoto: Twitter

Na sastanku sa Mladim socijaldemokratama Sarajevsko-romanijske regije o zaključcima Glavnog odbora ove stranke koji se odnose na mlade, Pašalić im je poručio da pripadaju najjačoj političkoj partiji koja vodi računa o mladim ljudima.

- U zaključcima je posebno definisan vaš status za narednu godinu dana, a mi očekujemo da se aktivirate i bavite politikom za neko opšte dobro, a ne prvenstveno za lični interes - istakao je Pašalić, koji je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

On je naglasio da u sukobu generacija uvijek pobjeđuju mlađi, te poručio mladim SNSD-a da oni svojim radom, trudom i zalaganjem treba da pokažu da stariji ne mogu bez mladih osoba.

- Neka vam stranka ne bude jedini put za uspjeh, to je jako važno, jer se takve stvari često završe loše. Vi morate biti dobri studenti, zanatlije, radnici, a prvenstveno ljudi, a ako ste uz sve to u dobroj stranci, onda je to ključ uspjeha - rekao je Pašalić.

Rajčević, koji je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, istakao je da je svrha večerašnjeg neformalnog sastanka sa mladima SNSD-a iz lokalnih zajednica Sarajevsko-romanijske regije potreba da se čuju njihova mišljenja.

On je podsjetio da je Glavni odbor SNSD-a donio niz zaključaka, od kojih se neki odnose na mladu populaciju.

- U godini koja je prije izborne godine bitno je da što prije krenemo u terenske aktivnosti - rekao je Rajčević, koji je mladima govorio i o reformama u oblastima koje su u nadležnosti ministarstva na čijem je čelu, u prvom redu o reformi visokog obrazovanja.

Šeranić, koji je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, ukazao je mladima na potrebu da se obrazuju, ali i da stiču što više drugih vještina koje im mogu dobro koristiti u životu.

Šeranić je govorio i o pronatalitetnoj politici.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Opštinskog odbora Pale Luka Cicović rekao je da je cilj mladih ove stranke da pokažu da su složni i da promovišu ovu stranku, te Vladu Republike Srpske.

On je poručio da mladi SNSD-a mogu da daju svoj doprinos, te da očekuju od stranke da budu više zastupljeni na kandidatskim listama za odbornike na lokalnim izborima naredne godine.