latinica  ћирилица
17/10/2019 |  09:48 ⇒ 10:10 | Autor: SRNA

Promocija odbojke u gradovima Srpske

Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije posjetiće četiri centra u Republici Srpskoj gdje će promovisati odbojku, uz predstavljanje pehara Evropskog prvenstva, rekla je direktor ženskih mlađih selekcija ovog saveza Biljana Mihailović.
Višegrad: Mihailović, testiranje odbojkaša - Foto: SRNA
Višegrad: Mihailović, testiranje odbojkašaFoto: SRNA

Mihailovićeva je u Višegradu prisustvovala testiranju 20 perspektivnih odbojkašica koje nastupaju za klubove iz Gornjodrinske regije, u organizaciji Odbojkaškog saveza Republike Srpske i uz pomoć Odbojkaškog saveza Srbije.

Na testiranju, osim višegradskih, učestvovale su odbojkašice iz Foče, Rogatice, Čajniča i Rudog.

Delegacija će, nakon Višegrada, posjetiti Sokolac, Gacko i Trebinje.

Na testiranju na Sokocu prisustvovaće članovi odbojkaških klubova sa Pala, Han Pijeska, Istočno Sarajeva i Vlasenice. U Gacku će biti testirani odbojkaši iz Nevesinja i Bileće, dok će Trebinju biti odbojkaši iz Ljubinja i Berkovića.

- Ovdje smo da podijelimo iskustva i da počnemo saradnju omladinskih kategorija dva saveza - istakla je Mihailovićeva.

Selektor ženske pionirske reprezentacije Srbije Nemanja Zekić rekao je da su stekli uvid u znanja i način rada odbojkašica.

- Ovo je prvo testiranje u Republici Srpskoj, želimo da napravimo paralelu sa drugim odbojkašicama - istakao je Zekić.

Predsjednik Odbojkaškog kluba HE na Drini Vladimir Gladanac rekao je da se testiranjem, koje je obavljeno u Sportskoj dvorani u Višegradu, provjeravaju fizičke sposobnosti odbojkašica.

- Čast nam je da smo ugostili predstavnike Odbojkaškog saveza Srbije koji su ovom prilikom donijeli pobjednički pehar sa Evropskog prvenstva - dodao je Gladanac.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba He na Drini Rade Baralić rekao je da će nakon testiranja biti napravljeni kartoni za ove odbojkašice, koji će biti u Savezu kao mjerila za selektovanje reprezentacije Republike Srpske, odnosno BiH.