latinica  ћирилица
17/10/2019 |  11:24 ⇒ 12:09 | Autor: SRNA

Bijeljina: Za devet mjeseci otkrivena 882 ilegalna migranta

Na području Policijske uprave Bijeljina za proteklih devet mjeseci otkrivena su 882 ilegalna migranta od kojih je samo 28 imalo nešto od potrebne dokumentacije, izjavio je danas načelnik bijeljinske Uprave Žarko Ćosić.
Žarko Ćosić - Foto: SRNA
Žarko ĆosićFoto: SRNA

On je naveo da je riječ većinom o odraslim muškarcima, zatim o 14 žena, te 62 maloljetnika, među kojima je sedmoro djece do 14 godina, a najviše ih se izjasnilo da dolaze iz Pakistana, Avganistana, Irana i Iraka, Sirije, Maroka i Alžira.

- Broj migranata manji je u odnosu na prošlu godinu kada je na ovom području otkriven 1.371 migrant, ali zato imamo pojačan pritisak na drugim područjima - rekao je Ćosić na konferenciji za novinare u PU Bijeljina.

Prema njegovim riječima, u borbi protiv ilegalnih migracija PU Bijeljina je ostvarila dobru saradnju sa Pograničnom policijom i rad po dubini terena u saradnji sa građanima, što je rezultiralo da na ovom području, koje je pretrpjelo najveći pritisak migracija, nisu zabilježena krivična djela, ni prekršaji u kojima su učestvovali migranti.

Ćosić je rekao da je u septembru, na području u nadležnosti PU Bijeljina, pronađeno 17 migranata, dok su u istom periodu prošle godine otkrivena 244 ilegalna migranta.