latinica  ћирилица
17/10/2019 |  14:52 ⇒ 15:01 | Autor: SRNA

U Novom Sadu promovisana jahorinska gondola

Gondola "Јavor-Partizan" - najnovija turistička ponuda olimpijske planine Јahorine, koja u jednom času može da preveze čak 2.700 skijaša do željenih staza, predstavljena je danas u Novom Sadu.
Јelena Škrba - Foto: SRNA
Јelena ŠkrbaFoto: SRNA

Marketing menadžer Olimpijskog centra "Јahorina" Јelena Škrba rekla je da Novi Sad nije slučajno izabran za promociju jahorinske gondole.

- Veliki broj Novosađana pohodi Јahorinu u vrijeme svake skijaške sezone i veoma mi je drago što će njima i svim drugim ljubiteljima planine ove sezone na raspolaganju biti i jahorinska gondola, najnovije čudo tehnike kada je riječ o prevozu skijaša i do atraktivnih staza i neponovljivih prirodnih ljepota olimpijske planine - rekla je Škrba novinarima na centralnom novosadskom Trgu slobode.

Škrba je pozvala Novosađane da dođu na Јahorinu 30. novembra, kada će gondola zvanično biti puštena u rad.

- Za sve koji tog dana dođu na Јahorinu pripremili smo koncert jedne velike balkanske dive. Mogu im obećati nezaboravno veče koje će pamtiti cijelog života - rekla je Škrba.

Prema njenim riječima, zimska sezona na Јahorini zvanično će biti otvorena 7. decembra.

- Sezonu će koncertom otvoriti legendarni rok muzičar Brajan Feri. Osim njegovog koncerta, na Јahorini će tog dana tog dana biti održana i jedna zanimljiva manifestacija - najavila je Škrba.

Ona je navela da je gondola dužine 1.100 metara, kao i da ima 36 kabina, koje mogu da prime po 10 ljudi.

- U okviru gondole je i jedna VIP kabina - namijenjena onima koji žele da provedu romantične večeri na Ogorjelici, najvišem vrhu Јahorine - rekla je Škrba.

Škrba je zahvalila Novosadskom sajmu, koji je Olimpijskom centru "Јahorina" dodijelio prestižno priznanje za najbolji ski-centar u organizovanju manifestacija.

Promocija gondole i turističke ponude Јahorine u Novom Sadu trajaće do utorka, 22. oktobra.

Gondola "Јavor–Partizan" jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na Јahorini, zahvaljujući kojem će biti eliminisane gužve u zimskoj sezoni i rasterećena centralna staza.

Јahorinska gondola radiće i u ekstremnim uslovima - pri velikim vjetrovima i magli.