latinica  ћирилица
17/10/2019 |  16:51 ⇒ 18/10/2019 | 21:20 | Autor: Agencije

Doboj: Nestala srednjoškolka (16)

Almasa Asanov (16) iz Gornjeg Pridjela, učenica dobojske Ugostiteljske i trgovinske škole, nije se u srijedu vratila kući nakon nastave, pa je njena tetka Mejra Asanov iste večeri prijavila nestanak Policijskoj upravi Doboj.
Almasa Asanov - Foto: nezavisne novine
Almasa AsanovFoto: nezavisne novine

Policijska uprava Doboj traga za šesnaestogodišnjakinjom iz dobojskog naselja Pridjel Gornji, čiji je nestanak prijavljen, rečeno je u ovoj upravi.

Iz policije navode da je nestanak maloljetnice prijavljen sinoć u 21.10 časova.

Na društvenim mrežama objavljeno je da je riječ o Almasi Asanov, učenici drugog razreda srednje škole, koja se juče nakon nastave nije vratila kući.

Telefon maloljetnice je od srijede isključen, a potraga za njom još traje.

Almasina tetka Mejra kaže da se dešavalo ranije da njena sestričina ode od kuće, ali se brzo vraćala.

- Bilo je nakratko, ali se vrati. Nije nikada bilo ovako nešto, da se ne pojavi juče od 12 sati. Zabrinuta sam. Nije ni iz škole bježala, stalno provjeravam - kaže Mejra.

Almasina majka je umrla kada je ona imala pet godina, a njen otac, koji je iz Senegala, u BiH je boravio kao pripadnik mirovnih snaga i nakon okončane misije se vratio u svoju zemlju.

Almasa je visoka 170 centimetara i teška oko 60 kilograma, a kada se udaljila u zasad nepoznatom pravcu na sebi je imala crni duks i farmerke, crvenu majicu, patike, a na leđima ranac.