latinica  ћирилица
17/10/2019 |  19:58 | Autor: Agencije

UEFA kaznila 10 klubova zbog nereda u LŠ i LE

UEFA je kaznila zagrebački Dinamo uslovnom kaznom zabrane prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu, a to nije jedina kazna koju je UEFA saopštila.
Neredi na tribinama - Foto: Screenshot/YouTube
Neredi na tribinamaFoto: Screenshot/YouTube

To znači da će UEFA kazniti Dinamo jednom gostujućom evropskom utakmicom bez gledalaca ako se ponove neredi huligana u narednih godinu dana, a razlog je ponašanje na Etahadu, na kom su Bed Blu Bojsi bacali stolice i uništavali imovinu engleskog šampiona. Nakon prvog pogotka Sitija, oko 150 stolica je poletjelo na teren, a osim uslovne kazne, Dinamo će morati da plati 20.000 evra, dobio je i rok od 30 dana da kontaktira Siti, kako bi kompenzovao štetu.

Inače, kažnjeni su i Englezi, koji će na račun UEFA platiti 15.750 evra zbog bacanja predmeta na teren.

Pored toga, Ajaks je kažnjen sa 68.000 evra i zabranom prodaje ulaznica za naredno gostovanje, uz još jednu uslovno, zbog huliganizma na meču protiv Valensije u Španiji.

Slavija iz Praga kažnjena je sa 26.000 evra zbog blokiranja prolaza na stepenicama za meč protiv Borusije, a klub iz Dortmunda platiće 29.875 evra zbog bakljade i divljanja navijača.

Na spisku je i Seltik (12.000 evra), Liverpul će platiti 10.000 evra zbog ulaska navijača na teren, a Salcburg 3.250 evra zbog bacanja predmeta na teren.

Što se tiče Lige Evrope, portugalska Vitorija Gimaraeš je kažnjena sa 50.000 evra zbog bakljade i bacanja predmeta na teren protiv Ajntrahta, a klub iz Frankfurta neće smjeti da prodaje ulaznice za naredna dva gostovanja.