latinica  ћирилица
17/10/2019 |  22:44 ⇒ 22:49 | Autor: RTS

Zvezda poslije produžetka poražena u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od domaćeg Makabija u Tel Avivu nakon produžetka rezultatom 84:69, u meču trećeg kola Evrolige.

Nakon konstantno "jurenja" rezultata i sjajne role Dobrića, Beron je imao otvoren šut za pobjedu koji nije iskoristio, te je meč otišao u dodatnih pet minuta gdje je čovjek odluke bio Skoti Vilbekin.

Mučila se Zvezda od prvog minuta meča u "Menora Mivtačim" areni u Tel Avivu, i od starta se suočavala sa velikim problemima, što u igri, što kadrovski (povreda lica Brauna, nejasna situacija sa Gistom).

Ipak, nisu crveno-beli odustajali. Riješeni da se vrate u utakmicu i nakon puno utrošene energije u tome su i uspjeli, te su u posljednjem minutu stigli do neriješenog rezultata 67:67.

Tada je srpski prvak imao dva šuta za prvo vođstvo pa i pobjedu, ali su jedan od junaka povratka Ognjen Dobrić i najbolji šuter tima Bili Beron ipak bili neprecizni.

I produžetku je na terenu postojao samo jedan tim, Makabi.

Predvođeni odličnim Vilbekinom dobro su otvorili a onda još bolje zatvorili dodatnih pet minuta i došli do ubjedljivog a prvog trijumfa u Evroligi ove sezone, nanijevši Zvezdi drugi poraz.

Pomenuti Vilbekin bio je najbolji u redovima "ponosa Izraela" sa 16, dok su Kaspi i bivši Zvezdin plej Volters dodali po 15.

U redovima tima sa Malog Kalemegdana najbolji i jedini dvocifreni bili su Dobrić sa 10 i Perperoglu sa 18 poena.