latinica  ћирилица
18/10/2019 |  09:12 ⇒ 09:24 | Autor: SRNA

U Tesliću prvo savjetovanje iz oblasti zaštite na radu

U Tesliću će danas biti održano prvo Savjetovanje iz oblasti zaštite na radu u BiH, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.
Hotel Kardila - Teslić (foto:Rajko R. Karišić) -
Hotel Kardila - Teslić (foto:Rajko R. Karišić)

Savjetovanje organizuju Udruženje inženjera zaštite i zdravlja na radu Banjaluka u saradnji sa Savezom sindikata Republike Srpske, Savezom samostalnih sindikata BiH i Udruženjem za unapređenje zaštite na radu iz Sarajeva, povodom obilježavanja Evropske nedjelje zaštite i zdravlja na radu.

Savez sindikata Republike Srpske u skladu sa donesenom kongresnom rezolucijom o potrebi izrade statregije zaštite na radu daje punu podršku i jedan je od pokrovitelja održavanja Savjetovanja iz oblasti zaštite na radu u BiH.

- Kako su nalazi inspektora pokazali da se, nažalost, povećava broj povreda na radu sa smrtnim ishodom, kao i broj teških povreda na radu, važno je da Srpska dobije strateški dokument koji će utvrditi sve manjkavosti, ali i ponuditi bolja rješenja za izmjene ili donošenje novog zakona o zaštiti na radu - navode iz Saveza sindikata Republike Srpske.

U saopštenju se ističe da će Savjetovanje iz oblasti zaštite na radu, koje će biti održano u hotelu "Kardijal", biti prilika da se razmijene iskustva sa inženjerima zaštite i zdravlja na radu iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, što će poslužiti za izradu strategije.