latinica  ћирилица
18/10/2019 |  10:33 | Autor: SRNA

Đokić: Priznanje iz Skoplja potvrda da Srpska razvija preduzetništvo

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da je priznanje koje mu je dodijeljeno na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju veoma značajno za Srpsku jer su primjećeni napori Vlade na kreiranju ambijenta za razvoj preduzetništva.
Petru Đokiću uručena je internacionalna nagrada i priznanje - Foto: SRNA
Petru Đokiću uručena je internacionalna nagrada i priznanjeFoto: SRNA

Đokić je istakao da je od velikog značaja ne samo za Srpsku, nego za svaku državu, regiju ili opštinu koji su dobijali ovo priznanje da neko prati i prepoznaje rad usmjeren ka afirmaciji preduzetništva i razvoju poslovnog ambijenta.

- To je politika Vlade Srpske. Ovo je priznanje prije svega Vladi, ali i Ministarstvu energetike i rudarstva i mojim saradnicima. Veoma sam radostan zbog toga što je Ministarstvo energetike i rudarstva dobilo ovako visoko priznanje - rekao je Đokić, kojem je sinoć na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju uručena internacionalna nagrada i priznanje koje se dodjeljuje zajednicama i institucijama sa izvršnim ovlaštenjima za kreiranje ambijenta za razvoj poslovne klime i preduzetništva u Srednjoj i Јugoistočnoj Evropi "Global-lokal".

Đokić je ocijenio da je za Republiku Srpsku veoma značajno da je bila jasno vidljiva na ovom ekonomskom forumu.

- Imao sam priliku da govorim na skupu i da predstavim Srpsku i ono što smo učinili, ali više sam govorio o onome što je budućnost i nastojanjima da unaprijedimo poslovni ambijent i stvorimo preduslove za brži ekonomski rast i razvoj - kaže Đokić.

On je ocijenio da je predstavljanje na ovakvim skupovima veoma značajno za jačanje povjerenja u Republiku Srpsku, ali i zbog kontakata sa veoma značajnim ljudima koji mogu da doprinesu stvaranju boljeg poslovnog ambijenta u Srpskoj.

Svjetski kongres preduzetnika u Skoplju počeo je u srijedu, 16. oktobra, a biće završen danas. Kongres se održava pod pokroviteljstvom Vlade Sjeverne Makedonije.