latinica  ћирилица
18/10/2019 |  10:37 ⇒ 12:16 | Autor: TANЈUG

Dačić: Razmišljam, kad dođe britanski ambasador da mi stavimo zastavu Srpske

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o zatrovanim kovertama jedna u nizu "klasičnih laži" Prištine, dok je, kako je naveo, istina samo jedna - albanska zastava koju u svom kabinetu drži Aljbin Kurti.
Ivica Dačić (Foto: Anadolija) -
Ivica Dačić (Foto: Anadolija)

Na pitanje da je u slučaju navodno zatrovanih koverti izostala reakcija međunarodne zajednice, Dačić je rekao da "vrana vrani oči ne vadi" i podsjetio na još neke laži Prištine, poput one da su 1999. govorili da je Srbija zatočila 100.000 ljudi na stadionu u Prištini i uhapsila albansku djecu kako bi im uzela krv i dala srpskim vojnicima i policajcima.

- Milion laži, cijela ta tvorevina je zasnovana na laži, a istina je samo jedna, ona stoji iza Kurtija, a to je albanska zastava. To je velikoalbanska politika - rekao je Dačić za TV Prva, povodom fotografije na kojoj su britanski ambasador Nikolas Abot i Aljbin kurti, u prostorijama Samoopredjeljenja, a iza njih zastava Albanije.

Dačić je rekao da je sjediti ispred albanske zastave, zajedno sa Kurtijem, koji pretenduje da bude kosovski premijer, "klasičan akt podržavanja Velike Albanije".

- Razmišljam sljedeći put kad dođe ambasador Velike Britanije da stavimo zastavu Republike Srpske - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je za njega značajnije to što američki ambasador nije želio da se fotografiše ispred zastave Albanije u kabinetu Kurtija.

- To je mnogo značajnije nego ovi što su seli. Ovo što su seli nisu u toku šta se dešava u svijetu. Oni blagonaklono gledaju na sve što uradi Priština. Nema problema, Srbija je dovoljno jaka da se odupre svemu - poručio je Dačić.