latinica  ћирилица
18/10/2019 |  16:35 ⇒ 19/10/2019 | 07:28 | Autor: RTRS

Sastanak Dodika i Medvedeva u Beogradu; "Sloboda 2019" od 12.25 na RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Beogradu sa predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedovom.
Dodik-Medvedev-sastanak - Foto: SRNA
Dodik-Medvedev-sastanakFoto: SRNA

Sastanak bi trebalo da bude održan u poslijepodnevnim časovima u Centru Sava, saznaje Srna.

Prethodno će srpski član Predsjedništva BiH prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019" na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

Planirano je učešće više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" prenosiće naša televizija od 12.25 časova.

Dodik će prisustvovati i Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, koja će biti održana u Centru Sava, sa početkom u 20.00 časova.

Obilježavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda je i povod dolaska ruskog premijera u Srbiju. On će se, kako je ranije najavljeno, tokom posjete Beogradu obratiti na posebnoj sjednici poslanicima Skupštine Srbije.

Dodik je ranije najavio da će s Medvedevom razgovarati o ekonomskoj saradnji, situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

- Rusi su kod nas prisutni u Rafineriji u Brodu i veoma je važno da razgovaramo o očuvanju aktivnosti te firme. Važno je da Rafinerija funkcioniše i radi, a na sastanku će biti i generalni direktor Zarubežnjefta iz Moskve - rekao je on.

Povezane vijesti:

Koju poruku Rusi šalju posjetom Medvedeva Beogradu?